Gimnaziul din Probotești a primit un prețios cadou din România

12 9 A 5

Efectul acestui cadou va fi simțit în perioada sezonului de încălzire, căci este vorba de  modernizarea  sistemului termic de la instituția de învățământ respectivă. Sponsorul a fost găsit În România, grație preocupărilor Consulului General al României la Cernăuți, Irina Loredana Stănculescu. Proiectul a fost realizat de Asociația New Strategy Center. Cu această ocazie, la 11 septembrie la Gimnaziul din Probotești a avut loc o mare sărbătoare, cu participarea oaspeților din România. Despre aceasta au comunicat deja unele rețele de socializare, inclusiv site-ul NewStrategyCenter.  „Ne-am întâlnit miercuri, 11 septembrie, cu membri ai comunității românești din regiunea Cernăuți, din Ucraina. George Scutaru, Director General NSC, și Ecaterina Dadiverina, coordonatoarea Departamentului Proiecte pentru Ucraina din cadrul NSC, au vizitat școala din localitatea Probotești, unde sistemul de încălzire a fost modernizat ca urmare a suportului acordat de NSC.  La această întâlnire au participat Consulul României la Cernăuți, dna. Irina Stănculescu, elevi și cadre didactice.

12 9 A 6

La această școală învață 117 de elevi, astfel accesul la educație nu mai este îngrădit de condițiile meteo, lecțiile fiind greu de ținut până acum pe perioada iernii. Împreună cu dna Cristina Chiriac, președinta CONAF – Confederația Națională pentru Antreprenoriat Feminin,  NSC a oferit cărți și dulciuri copiilor de la școala din Probotești.

Un alt proiect care beneficiază de suportul NSC este repararea acoperișului școlii din localitatea Cireș, lucrări ce vor fi finalizate în perioada următoare. NSC mulțumește pentru suport companiei HIDRO SALT, precum și Societății Doamnele Române din Cernăuți și Consulatului României la Cernăuți”, se menționează în postarea NewStrategyCenter.

12 9 A 7

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com 

 

Добавить комментарий