Piloții ucraineni au început să se antreneze pe F-16 în România

13 9 А 1

Vor fi mai multe avioane de vânătoare F-16 în spațiul aerian al Ucrainei. Un grup de piloți ucraineni a început deja să se antreneze în România, relatează RBK-Ucraina cu referire la declarația ministrului Apărării al Ucrainei, Rustem Umerov. „A avut loc o convorbire telefonică fructuoasă cu ministrul Apărării Naționale al României, Angel Tîlvăr. Subiectul-cheie este consolidarea apărării spațiului aerian ucrainean de rachetele și dronele rusești”, a declarat ministrul. Umerov a spus că Ucraina va primi în curând un nou sistem de apărare antiaeriană Patriot de la partenerii români.

„Vor fi și mai multe avioane F-16 pe cerul Ucrainei: un grup de piloți de-ai noștri se află deja în pregătire în România. I-am mulțumit colegului român, poporului și guvernului țării sale pentru sprijinul și consolidarea apărării noastre aeriene”, a subliniat el.

Reamintim că, în luna iulie a acestui an, Centrul european de pregătire F-16 din România a instruit primul grup de piloți. Precizăm, de asemenea, că luna trecută au apărut pe internet informații potrivit cărora piloți ucraineni ar fi fost deja instruiți pe avioane de luptă F-16 în România. Cu toate acestea, Ministerul Apărării din această țară a declarat la momentul respectiv că este vorba despre un fals.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

 

Добавить комментарий