Distincția tatălui a fost înmânată fiului său de patru ani

1 10 B 7

Astăzi este ziua pe care Ilie ar fi trebuit să o sărbătorească împreună cu întreaga Armată Ucraineană. Ziua celor hotărâți și cu voință puternică, curajoși și de neînvinși, a celor care luptă pentru țara și poporul lor. Ziua apărătorilor, datorită cărora trăim și credem în viitor.

Distincția postumă a soldatului căzut la datorie Ilie Cuciurean „Pentru merite în fața Bucovinei” a fost înmânată fiului său în vârstă de patru ani de către președintele Consiliului Regional Cernăuți, Oleksii Boiko. Băiatul spune că tatăl său este un erou. Și când cere să-l vadă în cer, mama sa îi spune că tatăl său trăiește în inimioara lui și îi oferă darurile pe care i le aduce. Acesta este modul în care copilul simte dragostea tatălui său.

1 10 B 8

Soldatul Ilie Cuciurean a fost viteaz, a avut un caracter curajos și o dragoste specială pentru fiul său. El a crescut în satul Horbova. A semnat un contract cu Forțele Armate ale Ucrainei. A luat parte la operațiunea antiteroristă din Donbas. Când a izbucnit războiul la scară largă, Ilie, soția și fiul său locuiau în Mykolaiv. Familia a petrecut două săptămâni în subsoluri și adăposturi, iar apoi a decis să se mute în regiunea Cernăuți.

Lăsându-și familia în satul natal, Ilie s-a alăturat celei de-a 107-a brigăzi separate de apărare teritorială (batalionul 92). Împreună cu camarazii săi de arme, a efectuat misiuni de luptă în regiunea Harkiv, apoi în regiunea Donețk. În vara anului 2024, el a luptat împotriva invadatorilor ruși din nord. Ilie era un militar neînfricat și prin aceasta îi încuraja și pe camarazii săi de arme. A luat inamici prizonieri pentru ca Ucraina să poată întoarce cât mai mulți dintre ai săi.

1 10 B 9

Războiul nu l-a iertat pentru acest curaj. Pe 11 august, bucovineanul a fost ucis de o mină rusească.

1 10 B 10

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

Добавить комментарий