Speranţe din izvorul nesecat al muzicii

5 10 L 2

La finele lunii septembrie, la Filarmonica Regională „Dmytro Gnatiuk” din Cernăuţi s-a desfăşurat Festivalul-concurs internaţional de artă „Izvorul speranţelor”. La el au evoluat cu succes 8 membri ai Formaţiei vocal-folclorice „Perla” de la Şcoala Populară de Artă şi Civilizaţie Românească „Ciprian Porumbescu” din Cernăuţi. Trofeul festivalului la secţiunea muzică uşoară a fost câştigat de Anastasia Uncu. La secţiunea cântec popular tinerii artişti de la „Perla” au evoluat în toate categoriile de vârstă, obţinând trei distincţii. În afară de Anastasia Uncu, au fost menţionate Anghelina Chibac (categoria de vârstă 10 ani) şi Daria Lişman (categoria de vârstă 13 ani). Toţi participanţii din partea Formaţiei „Perla” au primit premii speciale pentru costumaţia scenică. Majoritatea lor sunt discipoli ai Anei Maria Calancea. Ei i s-a înmânat o diplomă din partea organizatorilor festivalului.

5 10 L 1

În curând tinerii artişti din Formaţia vocal-folclorică „Perla” se vor prezenta din nou pe scena Filarmonicii cernăuţene.

5 10 L 4

–La 24-25 octombrie va avea loc cea de-a 18-cea ediţie a Festivalului internaţional „În grădina cu flori multe”, proiect susţinut de Departamentul pentru Românii de Pretutindeni. Iar la 26-27 octombrie vom participa la Festivalul Internaţional  „Tezaurul valah” de la Suceava. La festivalul nostru „În grădina cu flori multe” aşteptăm participarea activă a colectivelor artistice din comunităţile româneşti din regiune,  a declarat directorului Centrului Bucovinean de Artă, Iurie Levcic.

5 10 L 3

5 10 L 5

(V.K.)

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

 

Добавить комментарий