La Cernăuți s-a desfășurat cea de-a 35-a ediție a Festivalului Internațional de Folclor „Întâlniri Bucovinene”

6 10 F 3

Evenimentul a reunit reprezentanți ai diferitelor țări și culturi – Polonia, România, Ungaria și Ucraina, comunică Serviciul de presă al Consiliului Orășenesc Cernăuți. Evenimentul a demonstrat încă o dată puterea artei populare, care poartă valori profunde și ecouri ale generațiilor trecute. Acest eveniment este inspirat și interesant, dovedind că anume cultura este capabilă să unească inimile și să glorifice istoria.  La Cernăuți, festivalul a început pe 5 octombrie la Teatrul de vară din Grădina publică „Taras Șevcenko” Pe 6 octombrie, fiecare dintre grupuri și-a prezentat arta în locații de pe strada Olga Kobylennska.

6 10 F 4

Scopul principal al evenimentului este de a păstra și prezenta tradițiile populare din Bucovina în rândul comunităților bucovinene din Polonia, România și Ungaria. În conformitate cu regulamentul, „Întâlnirile Bucovinene” au loc din mai până în octombrie în aceste patru țări, inlusiv în Ucraina – la Cernăuți.

6 10 F 5

La festivalul de cântece, muzică și dans popular au participat grupuri din Polonia – „Jastrowiacy”, „Juterzenka” și România – „Flori Vicovene”, „Piatra Șoimului”, „Plaiurile Pojorâtei”, precum și colective  artistice de amatori din diferite părți ale regiunii Cernăuți. La „Întâlnirile Bucovinene”, publicul a avut ocazia să vadă ritualuri și obiceiuri străvechi, să asculte cântece populare și să se bucure de dansuri tradiționale bucovinene.

6 10 F 4 a

Festivalul Internațional de Folclor „Întâlnirile Bucovinene” a fost fondat în 1990 în Jastrowie și Pila (Polonia), dar Cernăuțiul s-a alăturat festivalului în 1999.

6 10 F 5 a

6 10 F 7

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com 

 

 

Добавить комментарий