Un frumos jubileu în perioada toamnei aurii

8 10 B1
La 8 octombrie își marchează un minunat jubileu doamna Rodica Bucaciuc, profesoară de română de la Gimnaziul nr.10 din Cernăuți. În lunga sa carieră de pedagog, doamna Rodica a activat în trei școli românești din regiune, iar cea mai mare perioadă a vieții este legată de Gimnaziul (până nu demult Școală medie) nr. 10 din Cernăuți. Elevi de-ai ei sunt mai în toate familiile de români din suburbia Roșa. E și meritul profesoarei Rodica Bucaciuc că mulți discipoli de la această instituție de învățământ au devenit învingători la diferite concursuri, au ocupat locuri de frunte la olimpiadele orășenești și regionale la limba și literatura română, au obținut, după absolvirea școlii, studii superioare.
În momentul de față nepotul doamnei Rodica – Maxim – este student la Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava.
Fiica doamnei Rodica, Aliona Fediuc, activează în această școală ca învățătoare la clasele primare. Deci, putem vorbi de o continuitate a profesiei de pedagog în familia Bucaciuc-Fediuc.
Cu prilejul frumosului jubileu, direcția și întregul colectiv pedagogic al Gimnaziului nr.10, elevii și părinții o felicită cordial pe doamna Rodica Bucaciuc, dorindu-i multă sănătate, fericire, bucurii, noroc și o viață binecuvântată și pașnică în continuare.
***
Tradiționala felicitare românească – La mulți ani! – îi adresează doamnei Rodica Bucaciuc și micul colectiv al publicației online „Libertatea Cuvântului”.
8 10 B 2
„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

Добавить комментарий