Una din străzile din Molnița va purta numele lui Mihai Amihalachioaie

9 10 B 6

Regretatul muzician, dirijor și acordeonist de la Chișinău,  Mihai Amihalachioaie,  s-a născut în Molnița. El a decedat la începutul acestui an. Propunerea starostelui satului,  Ana Amihalachioaie, și a grupului de inițiativă de a numi una din străzi în cinstea slăvitului lor consătean a fost susținută de primarul CT Herța Vasile Scripcaru, de arhitectul șef al comunității, Elena Ancuța, și de deputatul Consiliului Orășenesc Herța,  Adrian Medvedi.

Mihai Amihalachioaie  s-a născut la 23 februarie 1961 în satul Molnița, raionul Herța, regiunea Cernăuți. A absolvit Colegiul de Muzică „Ștefan Neaga” din Chișinău, apoi a studiat la Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice. A fost o personalitate deosebită, foarte talentată, care s-a dedicat muncii. În 2001 a primit titlul onorific de Maestru în Artă pentru întreaga sa activitate, iar în 2021 a devenit director și dirijor al Orchestrei de Cameră Municipale „Camerata” din Chișinău. Mihai Amihalachioaie a murit în noaptea de 11 spre 12 februarie a acestui an.

Strada a fost redenumită în conformitate cu legislația și documentele administrative în domeniul decomunizării, redenumirii toponimelor și ordonării toponimelor în cadrul localităților.

„Libertatea Cuvântului”www.lyberti.com

 

Добавить комментарий