Până la sfârșitul anului, Germania, cu sprijinul Belgiei, Danemarcei și Norvegiei, va furniza Ucrainei un alt pachet important de arme în valoare de 1,4 miliarde euro

11 10 B 3

Germania a oferit Ucrainei un nou pachet militar în valoare totală de 600 de milioane de euro. Acest lucru a fost anunțat vineri, 11 octombrie, la Berlin, de Cancelarul german, Olaf Scholz,  în cadrul unei ședințe de informare comune cu Președintele ucrainean, Volodymyr Zelenski.

„Astăzi, în ajunul iernii, a treia iarnă și a acestui război ucigaș împotriva Ucrainei, îi ajutăm pe ucraineni într-un mod foarte concret. În ultimele luni, Rusia a bombardat infrastructura energetică a Ucrainei, centralele termice, a distrus liniile electrice… Consolidarea apărării antiaeriene rămâne esențială pentru eforturile noastre. Acesta este motivul pentru care tocmai am oferit Ucrainei un nou pachet militar cuprinzător în valoare de 600 de milioane de euro”, a declarat cancelarul.

Potrivit lui Scholz, acest pachet include al cincilea sistem de apărare antiaeriană cu rază medie de acțiune IRIS-T SLM, tancuri, obuziere, drone și alte articole.

În plus, el a confirmat că, până la sfârșitul anului, Germania, cu sprijinul Belgiei, Danemarcei și Norvegiei, va furniza Ucrainei un alt pachet mare de arme în valoare de 1,4 miliarde de euro.

„Acesta include, de asemenea, sisteme de apărare aeriană IRIS-T SLM, sisteme de rachete sol-aer Skynex, tancuri Gepard, obuziere ghidate, sisteme de artilerie autopropulsate, vehicule blindate, drone de luptă, radare și muniție”, a anunțat cancelarul.

Scholz a confirmat, de asemenea, că Germania prevede un buget de 4 miliarde de euro pentru asistență bilaterală directă pentru Ucraina anul viitor.

În plus, cancelarul a reamintit că țările G7 și Uniunea Europeană pregătesc un împrumut de 50 de miliarde de dolari pentru Ucraina, care va fi rambursat din veniturile provenite din activele înghețate ale Rusiei. Scholz și-a exprimat încrederea că Kievul poate conta pe acești bani.

Reamintim că, în septembrie, s-a raportat că Germania va furniza Ucrainei 17 sisteme de apărare antiaeriană — opt sisteme IRIS-T SLM și nouă sisteme IRIS-T SLS. Două sisteme vor fi livrate până la sfârșitul anului 2024.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com 

 

 

Добавить комментарий