Liga Națiunilor: prima victorie a naționalei Ucrainei

Soccer Football - UEFA Nations League - Group B1 - Ukraine v Georgia - Poznan Stadium, Poznan, Poland - October 11, 2024 Ukraine's Mykhailo Mudryk celebrates scoring their first goal REUTERS/Kacper Pempel

Echipa națională a Ucrainei a obținut primele puncte în Liga Națiunilor 2024/25 cu o victorie cu 1-0 în fața Georgiei.

Pentru prima dată în istoria sa, Ucraina și-a început evoluările în Liga Națiunilor cu două înfrângeri — împotriva Albaniei (1-2) și a Republicii Cehe (2-3). Cel de-al treilea adversar al Ucrainei a fost Georgia, care câștigase ambele meciuri de deschidere și intra în meciul cu galben-albaștrii ca lider al grupei.

În ajunul meciului, echipa Ucrainei a suferit schimbări semnificative: opt jucători nu au putut ajuta echipa națională din cauza accidentărilor, în timp ce trei debutanți în echipa națională au fost incluși pe listă, inclusiv unul dintre ei care a început împotriva Georgiei — Ivan Kalyujnyi și-a făcut debutul.

În minutul 35, Myhailo Mudryk a deschis scorul: a plecat de pe flancul stâng, a învins trei apărători georgieni și a trimis un șut slab în colțul stâng al porții, din afara careului de pedeapsă.

După victoria cu Georgia, Ucraina a obținut primele puncte în Liga Națiunilor. În ciuda victoriei, galben-albaștrii sunt pe ultimul loc în clasament, în spatele Albaniei, din cauza unei înfrângeri într-un meci direct.

Ucraina va susține următorul meci luni, 14 octombrie, împotriva Republicii Cehe. Meciul va fi unul nominal acasă pentru Ucraina și va avea loc la Wroclaw, în Polonia.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

 

Добавить комментарий