Pe fațada Liceului nr.1 din Noua Suliță crește numărul plăcilor comemorative

14 10 B 2

Astăzi, în Comunitatea Teritorială Noua Suliță a avut loc inaugurarea plăcii comemorative întru înveșnicirea numelui lui Valentin Tululiuc, soldat al Forțelor Armate ale Ucrainei și participant la războiul ruso-ucrainean, care a murit eroic în estul Ucrainei, apărându-și țara natală. Placa comemorativă a fost instalată pe fațada Liceului nr. 1 din orașul Noua Suliță, alături de plăcile comemorative ale lui Iurii Luzianov, Valentin Ciupac, Serghei Godniuc și Bogdan Pulberg.

La ceremonia de dezvelire au participat rude și prieteni, profesori și elevi ai liceului, reprezentanți ai autorităților și membri ai comunității.

Placa memorială a fost dezvelită de mama eroului, Lidia Tululiuc.  Participanții au cinstit memoria conaționalului căzut la datorie și tuturor celor care au murit ca urmare a agresiunii rusești printr-un minut de reculegere, au depus flori la placa memorială și au aprins candele.

14 10 B 3

În discursul său, primarul Maria Nicorici a menționat că inaugurarea plăcii a fost primul pas de înveșnicire a numelui Eroului. În popor se spune: „Atâta timp cât suntem amintiți, suntem vii”. Valentin va fi întotdeauna în memoria noastră, în inimile și sufletele noastre.

Credem că acest semn comemorativ va aminti tuturor generațiilor de eroismul apărătorilor noștri în lupta pentru suveranitatea și integritatea Ucrainei.

Ne înclinăm în fața eroilor care și-au dat viața pentru libertatea și independența țării noastre. Suntem veșnic îndatorați sacrificiului mamelor, soțiilor și copiilor soldaților căzuți la datorie”, scrie site-ul CT Noua Suliță.

14 10 B 4

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com 

Добавить комментарий