Universitatea din Cernăuți inclusă în clasamentul britanic al instituțiilor de învățământ superior din lume

4 10 B 5

La 9 octombrie, în cadrul Summit-ul Academic Mondial, agenția britanică de rating „Times Higher Education” a publicat rezultatele unuia dintre cele mai influente clasamente universitare din lume. Au fost evaluate un total de 2095 de instituții din 115 țări, comunică Ministerul Educației și Științei al Ucrainei.

Clasamentul din acest an include un număr record de universități ucrainene — 17 universități  Dnipro, Ivano-Frankivsk, Kiev, Lviv, Odesa, Sumy, Ujgorod, Harkiv și Cernăuți.

Universitatea Națională „Iurii Fedkovyci” din Cernăuți a fost inclusă în grupul de 1501+ din 2095 de instituții de învățământ din 115 țări. Cea mai înaltă poziție în rândul universităților ucrainene a fost ocupată de Universitatea de Stat Sumy, care a fost inclusă în grupul universităților clasate în intervalul 801-1000 în clasamentul mondial.

În conformitate cu metodologia Times Higher Education World University Rankings 2025, universitățile au fost evaluate în funcție de 18 indicatori de performanță, care sunt grupați în cinci indicatori generalizați: activități educaționale, mediul de cercetare, calitatea cercetării, cooperarea cu industria și deschiderea internațională.

În total, analiștii de la „Times Higher Education” au analizat 157 de milioane de citări și 18 milioane de publicații științifice din baza de date Scopus și au intervievat peste 93 000 de oameni de știință din întreaga lume în cadrul propriilor sondaje privind reputația.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

Добавить комментарий