Actualul Președinte al Republicii Moldova, Maia Sandu, conduce în primul tur al alegerilor prezidențiale

21 10 А 1

După estimarea a 97,88% din procesele verbale, ea a obținut puțin peste 41% din voturi, informează Comisia Electorală Centrală  a republicii.

Locul al doilea, cu peste 26% a fost ocupat de procurorul general demis Alexandru Stoianoglo, care este susținut de partidele de opoziție pro-ruse. Renato Usatîi încheie top trei cu puțin peste 13%.

Având în vedere rezultatele, țara ar putea organiza un al doilea tur al alegerilor prezidențiale, deoarece nimeni nu a obținut mai mult de jumătate din voturi. Acesta este programat pentru 3 noiembrie, pentru mandatul la postul de Președinte vor lupta  Sandu și Stoianoglo. Acesta va decide cine va deveni următorul lider al Moldovei.

Audiovizualul public ucrainean  relatează că actualul Președinte și liderul primului tur, Maia Sandu, a declarat că Moldova „s-a confruntat cu un atac fără precedent asupra libertății și democrației în ziua alegerilor și în ultimele luni”. „Bandele criminale, care lucrează împreună cu forțele străine… au atacat țara noastră cu zeci de milioane de euro, minciuni și propagandă, folosind cele mai rușinoase mijloace pentru a menține cetățenii și țara noastră prinse în incertitudine și instabilitate”, a accentuat Maia Sandu. Ea a adăugat că are „dovezi clare” că bandele criminale urmăreau să cumpere 300.000 de voturi.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

 

 

 

Добавить комментарий