Nu este nevoie: Scholz respinge apelul lui Zelenski de a invita Ucraina în NATO cât mai curând posibil

25 10 А 1

Cancelarul german, Olaf Scholz, a respins solicitarea Președintelui ucrainean, Volodymyr Zelenski, de a invita Ucraina să adere la NATO înainte de sfârșitul războiului. DW informează că Scholz a făcut această declarație în cadrul unei emisiuni a postului public ZDF. Potrivit Cancelarului, țările NATO au „conturat deja o perspectivă” pentru Ucraina.  „Cred că nu este nevoie de o nouă decizie care să meargă dincolo de cea deja luată”, a adăugat el.

De asemenea, el a subliniat că este important să fie conștient de faptul că o țară aflată în război nu poate deveni membră NATO.

„Toată lumea știe acest lucru, nu există niciun dezacord în această privință”, a spus Scholz.

Șeful guvernului german a precizat, de asemenea, că nimeni nu se așteaptă în prezent ca Ucraina să fie invitată să adere la NATO, deoarece, potrivit acestuia, o invitație este de obicei asociată cu o aderare destul de rapidă la NATO.

Săptămâna trecută, Volodymyr Zelenski a făcut apel la aliații occidentali să invite imediat Ucraina să adere la NATO. Acest punct este considerat unul dintre punctele-cheie ale planului de victorie, pe care președintele ucrainean l-a prezentat liderilor occidentali.

Administrația prezidențială a SUA a menționat că, deși există discuții în cadrul Alianței Nord-Atlantice pe această temă, în prezent „nu există un consens între membrii NATO”.

Ucraina are perspectiva de a primi o invitație de a adera la NATO, agreată de Statele Unite.

Acest punct este considerat a fi unul dintre punctele-cheie ale Planului de victorie, pe care președintele ucrainean l-a prezentat liderilor occidentali.

Administrația prezidențială americană a menționat că, deși au loc discuții în cadrul Alianței Nord-Atlantice pe această temă, în prezent „nu există un consens între membrii NATO”.

Ucraina are perspectiva de a primi o invitație de aderare la NATO, agreată de Statele Unite, până la 20 ianuarie, când se încheie mandatul prezidențial al lui Joe Biden.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

 

 

Добавить комментарий