Teatrul popular „Mioriţa” din Horbova vă invită din nou la spectacol

Screenshot_1

Deja a devenit o bună tradiţie ca pe parcursul a circa cinci decenii cunoscutul Teatru popular „Mioriţa” din satul Horbova, raionul Herţa, să-i bucure pe spectatori cu noi şi interesante spectacole.

Fondat în anul 1960, pe baza Teatrului de copii, profesoara şi regizorul Valentina Puiu, care a rămas acea scânteie nemuritoare a teatrului mulţi ani în şir, pune începutul activităţii Teatrului de pe lângă Casa de cultură din Horbova. Peste 100 de actori au fost antrenaţi pe parcursul a 57 de ani de activitate în unicul Teatru popular românesc din Ucraina. În anul 1980, montează spectacolul „Casa mare” de Ion Druţă, obţinând titlul de Teatru popular dramatic. Pe parcursul anilor au fost înscenate zeci de piese, principalele fiind „Faraonii”, „Săptămâna patimilor”, „Frunza de la urmă”, „Pragul”, „Sentinţa”, „Peţitul la Goncearivka” şi multe altele. Astăzi e greu să vorbeşti ceva despre Teatrul „Mioriţa” şi să nu-i numeşti pe actorii Vasile Albu, Elena Vomeanu, Maria Buzduga, Andrei Cercel, Ala Zgârcea, Gheorghe Ilieş, Viorel Şvabu, Rodica Andrieş, Alina Boiciuc, Elena Jechil, Viorel şi Mihai Semen, Igor Recolţa, Toader Lişman, Mihaela Mihai, Mihail Calancea, Ion Jechil.

În prezent, teatrul se pregăteşte pentru Festivalul regional „Primăvara teatrală bucovineană” cu noul spectacol-comedie de cunoscutul dramaturg basarabean Petru Cărare „Străinul”, care va fi prezentat la 30 aprilie curent, în sala Casei de cultură din Horbova cu începutul la orele 13.00. Simt sigură că vă aşteaptă o zi plăcută, un moment teatral deosebit.

Cristina GOSTIUC

Screenshot_2

Добавить комментарий