Inginerii ucraineni au creat un supercar electric în valoare de 700 de mii de euro

Himera-Q-supercar-ucraina_4

Un grup de ingineri ucraineni participă în prezent la dezvoltarea unui supercar electric, numit Himera Q. Într-un interviu realizat de segodnya.ua cu fondatorul companiei producătoare, jurnaliştii au aflat că preţul de start al unei asemenea maşini va fi de 700.000 de euro, scrie autoblog.

Odată ce primele imagini ale prototipului au ajuns pe reţelele de socializare, au început să apară diverse zvonuri despre acesta. Maşina ar fi făcută în Ucraina şi va fi propulsată de un sistem electric cu patru motoare care vor produce 1.000 de CP. Acceleraţia de la 0-100 de km/h s-ar face în trei secunde.

Reprezentanţii companiei producătoare au confirmat că maşina, inclusiv unitatea de propulsie şi şasiul, au fost pregătite de ingineri ucraineni. Însă, în prezent, dezvoltarea automobilului are loc în Spania, în viitor fiind planuri de a muta producţia în Ucraina.

Co-fondatoarea tinerei companii, Agnes Evseev, a menţionat că în proiect sunt implicate 10 persoane, iar pentru crearea a două prototipuri au fost necesare 24 de luni de muncă. Acestea sunt acum testate pe drumurile din Spania.

În habitaclul supercarului Himera Q se planifică a folosit piele şi lemn natural, iar la comandă acesta poate fi decorat şi cu metale preţioase.

Autorii Himera Q lucrează şi la un electromobil compact numit KUGEL, care ar putea face concurenţă modelelor smart. Având o caroserie cu doar două uşi, maşina va putea transporta până la şapte persoane! Preţul minim va fi de cel puţin 8.000 de euro.

 

 

Добавить комментарий