Bucovina l-a omagiat pe slăvitul său fiu, Dmytro GNATIUK

1429703093_gnatyuk_2

1429703093_gnatyuk_2Zilele acestea în regiunea noastră a avut loc o suită de acţiuni de omagiere a renumitului interpret de operă şi legenda vie a artei muzicale ucrainene, Dmytro Gnatiuk, Erou al Ucrainei, de la naşterea căruia s-au împlinit 90 de ani. Din păcate, însuşi Dmytro Gnatiuk, din motive de sănătate, n-a putut fi prezent la aceste festivităţi. La 22 aprilie, în satul de baştină al maestrului, Novosilka, a fost inaugurat bustul lui. Cei prezenţi la această ceremonie au avut posibilitate să viziteze Muzeul de artă din Mamaivţi, unde o bună parte din materiale sunt consacrate vieţii şi activităţii lui Dmytro Gnatiuk.

La Teatrul muzical-dramatic „O.Kobylianska”, pe scena căruia Dmytro Gnatiuk cu mulţi-mulţi ani în urmă şi-a început calea în arta muzicală, s-a desfăşurat concertul festiv. În cadrul lui a avut loc lansarea filmului documentar al bucovineanului Vasyl Ilaşciuk despre viaţa şi creaţia lui Dmytro Gnatiuk.
Iar în ajun, scriitorul Vasyl Folvarocinyi, care o perioadă a activat în Bucovina, iar în prezent – în capitală, a lansat romanul-cronică „În înălţimile zborului vulturului”. Autorul a recunoscut că timp de un an şi jumătate a trăit în familia soţilor Gnatiuk pentru a reda veridic viaţa legendarului interpret de operă.

Добавить комментарий