Alexei Albulesa din Marşinţi a fost petrecut în ultimul drum

30.04.2015 Junimea Alexei Albulesa

30.04.2015 Junimea Alexei AlbulesaDoar 42 de ani avea Alexei Albulesa din satul Marşinţi, raionul Noua Suliţă, când a fost chemat în rândurile Forţelor Armate Ucrainene la 15 martie 2015. N-a ajuns însă în zona Operaţiunii Antiteroriste, în Estul Ucrainei, unde se mai dau lupte grele, pentru că starea lui de sănătate s-a agravat chiar după primele trei zile de antrenament în regiunea Rivne, unde a şi fost internat la spitalul militar.
Rudele spun că Alexei Albulesa avea astmă. Fratele lui a declarat că Alexei nu le-a spus nimic celor apropiați despre starea sa de sănătate. Doar înainte de a trece în neființă, când boala s-a agravat, el le-a povestit situația. Însă, era prea târziu. După o lună de spitalizare la Rivne, la 23 aprilie, Alexei Albulesa a fost transferat la spitalul din Lviv, iar la 24 aprilie – tânărul a decedat.
Întregul sat Marşinţi l-a petrecut săptămâna aceasta în ultimul drum pe Alexei, lăcrimând cu toţii de mila celor doi copilaşi rămaşi orfani şi de jalea tinerei soţii, rămasă văduvă, care va trebui să aibă grijă de una singură de copiii săi. Printre cei prezenți la înmormântare au fost reprezentanții puterii de stat și comisariatului militar raional Noua Suliţă. Din păcate, nici un reprezentant al unității, unde își făcea serviciul militar Alexei, nu a venit să-l petreacă în ultimul drum pe colegul lor – Alexei Albulesa.
După săvârșirea serviciul divin în Biserica locală, lângă monumentul ostașilor celui de-al Doilea război mondial, a avut loc o rugăciune comună a locuitorilor sa­tului Mar­şin­ţi.
Potrivit rezultatelor pre­liminare ale expertizei medicale, militarul Alexei Albulesa din localitatea Marșinți, regiunea Cer­năuţi, a decedat din cauza pneumoniei.
Sergiu BARBUŢA, corespondent netitular

Добавить комментарий