Groisman va efectua mâine o vizită oficială în Republica Moldova

cms-image-000026425

Prim-ministrul Ucrainei, Volodymyr Groisman, va efectua vineri o vizită oficială în Republica Moldova. Șeful Executivului de la Kiev va avea întrevederi cu premierul Republicii Moldova Pavel Filip și speakerul Andrian Candu. De asemenea, Filip și Groisman vor discuta cu oamenii de afaceri în cadrul evenimentului de închidere a Forumului „Moldova Business Week 2017”.

Spre seară, şeful Cabinetului de miniştri din Ucraina va depune flori la Monumentul Domnitorului Ştefan cel Mare şi Sfânt.

În luna septembrie, cei doi premieri au avut o întrevedere bilaterală, în contextul Conferinței internaționale de transport „Coridoarele integrate de transport Europa-Asia”. Premierul Pavel Filip s-a referit şi la noua lege privind educația, adoptată de Rada Supremă pe 5 septembrie, accentuând necesitatea implementării acesteia astfel încât noile prevederi să nu constrângă interesele moldovenilor și românilor care locuiesc în Ucraina.  Filip a subliniat că dreptul acestor cetățeni să beneficieze de educație în limba lor maternă este prevăzut de mai multe documente privind drepturile minorităţilor naţionale ratificate de Ucraina.

Infoprut

Добавить комментарий