Pentru reexaminarea programului de colaborare cu FMI, autoritățile urmează să adopte un șir de legi, precum și să efectueze anumite reforme. Declarații în acest sens a făcut reprezentantul permanent al FMI pentru Ucraina, Yosta Lyungman, transmite Ukrainski Novyny. Potrivit lui, Kievul deja a îndeplinit două treimi din programul de colaborare.
Lyungman a precizat că, pentru a conta pe noi tranșe financiare, Kievul va trebui să adopte legi asupra privatizării și să instituie judecătoria anti-corupție. De asemenea, Ucraina ar trebui să corecteze prețurile la gaz în conformitate cu mecanismul aprobat de executivul de la Kiev.
O altă condiție ar fi și implementarea reformei sistemului de pensionare.
Reprezentantul FMI a subliniat că organizația pe care o reprezintă nu a renunțat la necesitatea reformei agrare, ci a amânat-o pentru anul 2018.
El a mai opinat că autoritățile de la Kiev combat corupția ineficient, ceea conduce la o scădere a PIB-ului cu două la sută.
Vice-guvernatorul Băncii Naționale Dmytro Sologub a declarat că, potrivit programului de colaborare cu FMI, Ucraina poate primi încă 8 miliarde USD.