Klimkin: Reprezentanții Ucrainei și Ungariei se vor întâlni pentru a discuta pe marginea  Legii Învățământului

klimchin

Ucraina și Ungaria intenționează să organizeze o întâlnire înainte sau după  anunțarea concluziilor Comisiei de la Veneția, cu privire la articolul 7  din noua lege ucraineană a educației. Acest lucru a fost declarat de ministrul Afacerilor Externe al Ucrainei, Pavlo Klimkin, în timpul vizitei efectuate vineri în regiunea Transcarpatia, transmite ”Radio Svoboda”.

«Intenționăm să ne întâlnim împreună înainte sau după anunțarea concluziilor Comisiei de la Veneția. Poziția maghiară este absolut clară. Ei spun că este important  să înțeleagă dacă viitoarea implementare a legii va  avea un impact eficient în societate”, a spus Klimkin.

«Am reușit să comunic cu elevii și profesorii din două gimnazii. Mi-am dat seama că există o multitudine de mituri în legătură cu implementarea legii privind Învățământul. Pentru fiecare comunitate în parte, vom căuta soluții separate”,a precizat ministrul.

Reamintim că vineri, 1 decembrie, ministrul de Externe al Ucrainei, Pavlo Klimkin,  a efectuat o vizită de lucru la Ujgorod și Beregovo, unde a avut programate întâlniri cu reprezentanții comunității maghiare din Transcarpatia.

Добавить комментарий