Ex-parlamentar ucrainean: populația vorbitoare de limbă rusă nu are dreptul la existență (VIDEO)

1427114660_irina-farion

Fostul parlamentar din partea uniunii naționale ”Svoboda”, Iryna Farion într-un interviu acordat «Agenției Independente de Televiziune» i-a numit pe cetățenii vorbitori de limba rusă din Ucraina «trofeul lui Putin» și a declarat că sarcina ei este «să le neutralizeze la maximum». După opinia ei, ucrainenii vorbitori de limba rusă trebuie privați de posibilitatea de a obține studii și un post de muncă în Ucraina. Doar astfel aceștia vor începe să vorbească în ucraineană.

„Sunt absolut indiferentă față de populația vorbitoare de limba rusă. Vă rog să-mi arătați unde în Constituția Ucrainei se spune că aceasta are dreptul la existență? Este o invenție, care a fost spusă la sfârșitul anilor ’90 de ministrul Apărării al Rusiei. Atunci ei au înțeles foarte bine că pierd Ucraina ca stat satelit și că pot menține sub influența lor Ucraina doar prin ”populația vorbitoare de limba rusă”. Ei au inventat acest termen absolut absurd, pentru că nu există în lume polonezi vorbitori de limba germană sau cehi vorbitori de germană. Vorbitorii de limba rusă din Ucraina reprezintă pecetea ocupanților. Ei sunt trofeul lui Putin. Ei sunt simbolul înfrângerii ucrainenilor în fața rușilor”, spune Farion, citată de Gordon.

Farion a mai spus că va lupta împotriva vorbitorilor de limba rusă  ”cu cele mai diverse și himerice metode”.

”Vă place limba rusă? Cumprați-vă bilet și plecați din Ucraina. Din păcate, la noi mai circulă liber trenurile în Rusia, țara – ocupantă cu care nu avem nici măcar regim de vize și care ne-a ucis  circa 9 mii de militari”.  

Farion a mai spus că nu o interesează sentimentele militarilor ucraineni  vorbitori de limba rusă care  luptă pe frontul din Donbas.

„Nu mă interesează sentimentele celor care vorbesc rusa și spus  că apără Ucraina. Mă întreb cum îndeplinesc legea Ucrainei ”Privind Forțele Armate ”, pentru că  articolul  13 din lege spune clar: limba Forțelor Armate  este  ucraineana. Dacă nu ați învățat  să citiți, atunci cărați-vă” a mai spus Farion.

Добавить комментарий