Strigător la cer: Un copil de 13 ani a murit de pneumonie

93b03b304989d6f9f25042ff3a7564e80936156c

O fată în vârstă de 13 ani din raionul Kelminți a murit de pneumonie în spitalul raional, după ce a fost tratată timp de o săptămână în condiții casnice.

Potrivit lui Iuri Lesiuk, șeful-adjunct al Departamentului de Sănătate din regiunea Cernăuți, copilul a fost tratat timp de o săptămână cu sirop de tuse, pe motiv că ar fi avut o banală răceală. În realitate fata s-au îmbolnăvit de pneumonie.

 „Abia când starea ei s-a agravat, părinții au apelat la ajutorul medicilor. Fata a fost internată în secția Boli Infecțioase cu o temperatură a corpului de 39.5 grade. Apoi, când starea a devenit și mai gravă, copilul a fost internat în secția de reanimare, însă a fost prea târziu”, spune Iuri Lesiuk.

O comisie specială urmează să investigheze acest caz.

Pneumonia este o boală inflamatorie a plămânilor, cauzată de o infecție cu virusuri, bacterii, paraziți sau alte microorganisme. Afecțiunea poate apărea la unul sau la ambii plămâni și poate fi extrem de periculoasa pentru sănătate, în cazul în care copilul are un sistem imunitar slăbit sau suferă și de alte boli severe.

Добавить комментарий