Cât câștigă președintele Consiliului Regional Cernăuți Ivan Muntean

68739

Administrația Regională de Stat Cernăuți a dezvăluit ce salarii încasează cei care ne conduc regiunea și veghează la dezvoltarea și buna funcționare a acesteia. Drept răspuns la o solicitare, instituția publică a comunicat publicației molbuk.ua care este câștigul salarial din anul anterior a celor mai importanți oameni din Consiliul Regional Cernăuți.

Potrivit informațiilor, în 2017 președintele Consiliului Regional Cernăuți, domnul Ivan Muntean, a încasat nu mai puțin de 383 mii grivne, iar începând cu 1 martie 2018 salariul demnitarului constituie 22,8 mii grivne pe lună.

Începând cu 26 mai 2017 salariu președintelui consiliului regional și locțiitorilor acestuia a fost majorat cu 8,8 mii grivne și respectiv 7-8 mii grivne. Prin urmare, Vitalii Melniciuk, vicepreședintele consiliului regional încasează lunar un salariu de 20,4 mii grivne, iar Inga Makovețka, primul vicepreședinte — 17 mii grivne.

Trebuie de menționat că la salariile de bază a demnitarilor bucovineni se mai adăugă și premii stimulatorii, precum și alte sporuri pentru intensitatea muncii și îndeplinirea unor sarcini de importanță majoră. Până în luna iulie 2017, domnul Muntean a încasat astfel de sporuri în valoare de 2-5 mii grivne pe lună, iar începând cu luna august 2017 acestea au constituit între 9-13 mii grivne. Același lucru se referă și la adjuncții săi.

În total, valoarea premiilor stimulatorii încasate de președintele Consiliului Regional Cernăuți au constituit 86 mii grivne. Prin urmare, adjuncții săi au încasat între 54-57 mii grivne.

Добавить комментарий