Tineri educaţi în leagănul cuvântului divin

Studenţii de la Colegiul Biblic din Cernauti 2

Studenţii de la Colegiul Biblic din Cernauti 2Acum 15 ani la Cernăuţi a fost inaugurat Colegiul Biblic „Vocea Evangheliei”, ca răspuns la nevoia de pregătire şi echipare a slujitorilor, avându-l la început director pe domnul Eugen Rusu, în prezent director fiind domnul Ion Gorda.
Tineri din regiunea Cernăuţi, dar şi din regiunea Odesa vin să studieze mai aprofundat Biblia, Cuvântul lui Dumnezeu. Colegiul dispune de cadre bine pregătite atât din Ucraina, cât şi din România, dar şi de literatura necesară studenţilor, care dispun şi de cămin, fiind asiguraţi cu hrană caldă de trei ori pe zi. Pe parcursul celor 15 ani de activitate, Colegiul Biblic a fost absolvit de zeci de tineri talentaţi care-şi desfăşoară astăzi activitatea în diverse ramuri din ţară, dar şi de peste hotare. Care a fost şi este scopul Colegiului Biblic din Cernăuţi – să ajute Bisericile române din Ucraina în vederea unei implicări mai mari în lucrarea Domnului, să instruiască şi să pregătească tineri, să formeze la studenţi un caracter de slujire şi predare totală pentru lucrarea lui Dumnezeu. De asemenea, scopul comitetului pastoral de la Colegiul Biblic este să-i ajute pe tineri să-şi descopere planul şi chemarea lui Dumnezeu pentru viaţa lor, să pregătească oameni sensibili la problemele societăţii în care trăim.
Majoritatea tinerilor care studiază la Colegiul Biblic din Cernăuţi sunt mulţumiţi de faptul că au posibilitatea să studieze la ei acasă, în limba română.
Emil CUCIUREAN,
satul Ciudei, raionul Storojineţ

Добавить комментарий