Poporul sărăcește, iar „slugile poporului” se îmbogățesc

KSP_011700_00264_1_t218_134726-900x506

Majorarea pensiilor și salariilor nu este un argument că viața poporului se îmbunătățește. Saltul prețurilor la mărfuri și servicii epuizează puterea de cumpărare a banilor. Cu alte cuvinte, poporul sărac a fost, sărac rămâne, ceea ce nu putem spune despre parlamentari, care au luptat din răsputeri să fie „slugi” ale acestui popor. După e-declarațiile, depuse de deputații poporului, se vede clar că în aceste timpuri grele, când oamenii de rând cu chiu cu vai își asigură existența, iar cei ce lucrează pământul abia reușesc să acopere cheltuielile, declaranții o duc bine, unii chiar huzuresc.

Unele publicații vigilente din Bucovina au scos în vileag veniturile și averile aleșilor poporului, care în mod direct sau indirect, au legături cu regiunea Cernăuți și electoratul ei. Autorii unor astfel de cercetări recunosc: este imposibil să verifici declarațiile tuturor funcționarilor din Ucraina. Și mai presupun că datele oficiale din declarații nu corespund veniturilor (bogățiilor) reale. Bunăoară, Viktor Karol a declarat că dispune de șase terenuri de pământ cu o suprafață totală de 8,9 mii metri pătrați și două terenuri arendate (2,3 mii metri pătrați). Are trei apartamente, iar familia sa dispune de o casă cu o suprafață locativă de 500 metri pătrați. Soția deputatului poporului are drepturi corporative la o piață din Cernăuți. Deputatul se folosește de două automobile „Land Rover” și „Toyota”. Anul trecut familia lui Viktor Korol a obținut un venit de 2,9 milioane grivne.

Deputatul poporului, Oksana Prodan, a declarat că familia sa dispune de 5 apartamente și de alt imobil, de mijloace mobile în valoare de 3 milioane grive, trei automobile „Toyota”. Împreună cu soțul dispun de drepturi corporative în mai multe societăți cu răspundere limitată. Venitul din 2017 al familiei deputatului este de 7,2 milioane grivne.

Parlamentarul Ivan Rybak a declarat un venit al familiei sale de 1,2 milioane grivne, un alt ales al poporului, Serghii Rudyk, a indicat un venit de 5,5 milioane grivne, iar Myhailo Papiev – 1,5 milioane grivne.

Unul dintre cei mai bogați deputați ai poporului din regiunea noastră, Maksym Burbak, a arătat în declarație trei loturi de pământ cu o suprafață de 4,4 mii metri pătrați, patru apartamente și o casă de locuit de 86 metri pătrați. Soția deputatului dispune de imobil comercial cu o suprafață de o mie metri pătrați. La capitolul mijloace de transport declarantul a indicat un automobil VAZ, fabricat în 1990, și un „Mercedes”, fabricat în 2016, dar luat în arendă. Familia dispune de patru autocamioane și opt remorci. Venitul în anul 2017 a fost de 1,3 milioane grivne.

Fostul primar de Cernăuți, iar în prezent parlamentar, Mykola Fedoruk, a indicat în declarație două loturi de pământ de circa 3,9 mii metri pătrați, o casă de locuit de 165,8 metri pătrați și un apartament de 108,2 metri pătrați, dar toate aparțin soției deputatului. De asemenea, soția lui Mykola Fedoruk are un jeep „Toyota”, fabricat în 2006, iar venitul din 2017 al familiei se cifrează la 460 mii grivne.

Deputatul poporului, Grigore Timiș, a declarat că familia sa dispune de cinci loturi de pământ cu o suprafață totală de 25 mii metri pătrați. Mama deputatului are o casă de 115 metri pătrați, în afară de aceasta Grigore Timiș are o casă aflată în construcție de 117 metri pătrați. Familia sa de folosește de un jeep „Audi Q7” și de un automobil „Volkswagen”.  În 2017 venitul familiei a constituit 753 mii grivne.

Добавить комментарий