Zece mici speranțe ale satului Berestea

Screenshot_1

Orice copil este o speranță – pentru părinți, pentru școală, pentru comunitate. Situația demografică din ultimele două decenii a devenit complicată pentru unul dintre cele mai mici sate din raionul Noua Suliță – Berestea. Tineretul a plecat la câștig peste hotare și multe case au rămas pustii. Lacăt a fost pus și la ușa grădiniței de copii – o clădire cu etaj ca și școala. S-a creat complexul instructiv-educativ și puținii copii de la grădiniță au trecut în incinta școlii.

Dar, iată, în ultimii doi-trei ani a crescut întrucâtva numărul preșcolarilor. Cu câteva zile în urmă și-au luat rămas bun de la grădiniță 10 copii, care la 1 septembrie vor deveni elevi în clasa întâi.

– La grădiniță sunt în total 27 de copii, precizează primarul satului, domnul Radu Cuciurca. Demult n-am avut copii preșcolari și care, în continuare, vor fi elevi în clasa întâi. Situația demografică s-a îmbunătățit într-o anumită măsură, dar nu prea există mari perspective. Ne mulțumim și cu aceasta. Iată, acum se desfășoară reparațiile în clădirea școlii, dar mai ales în sala unde vor învăța acești zece elevi din clasa întâi. Începe reforma școlară cu mari cerințe față de ciclul primar, de aceea pentru dotarea sălii de clasă cu cele necesare am apelat și la ajutorul părinților. Și ei ne-au susținut.

Aceste imagini de la sărbătoarea „Adio, grădiniță”, vor rămâne în albumele de familie și personale. Pentru satul Berestea este important că „florile vieții” – copiii – continuă să înflorească pe răzorul ei.

Vasile CARLAŞCIUC

Добавить комментарий