Semnele deficienței de magneziu

e98c81cf9ffc64397939e6e01a299a20

e98c81cf9ffc64397939e6e01a299a20Carența de magneziu poate duce la apariția a 22 de boli, inclusiv anxietate, probleme dentare, boli de ficat, osteoporoză și hipertensiune. De aceea, este bine să știm care sunt semnele care arată că ai lipsă de magneziu în organism.
Magneziul este un mineral folosit de fiecare organ din corp, în special de inimă, mușchi și rinichi. Dacă suferi de oboseală inexplicabilă sau slăbiciune, ritm cardiac anormal sau chiar spasme musculare și spasme ale ochilor, nivelurile scăzute de magneziu ar putea fi de vină.
Lipsa magneziului favorizează anumite boli. Magneziul joacă un rol important în procesele de detoxificare ale organismului, ceea ce-l face vital în eliminarea anumitor sub­stanțe chimice din mediu, metale grele și alte toxine. În plus, este necesar și pentru:
 Funcționarea corespunzătoare a mușchilor și a nervilor;
 Ajută la digerarea pro­teinelor, carbohidraților și a gră­similor;
 Acționează ca un pre­cursor pentru neurotrans­mițători, cum este sero­to­ni­na.
Oamenii de știință spun că deficitul de magneziu declanșează anumite boli, cum sunt: anxietatea, atacuri de panică, astm, cheaguri de sânge, boli intestinale, cistită, depresie, diabet, oboseală, boli de inimă, hipertensiune, hipoglicemie, crampe musculare, dureri cronice de spate, sindromul Raynaud, osteoporoză.
Semnele timpurii ale deficitului de magneziu includ pierderea poftei de mâncare, dureri de cap, greață, oboseală și slăbiciune.
Factorii care influențează nivelul de magneziu din organism. Algele marine și legumele cu frunze verzi pot fi surse excelente de magneziu, alături de fasole, nuci și semințe, cum sunt cele de dovleac, floarea-soarelui și de susan. Avocado conține, de asemenea, magneziu.
Totodată, anumite alimente pot influența absorbția magneziului în corp. Dacă bei alcool în exces, de exemplu, aceasta poate interfera cu absorbția de vitamina D, care la rândul ei este utilă în absorbția magneziului. Dacă ai consumat mult zahăr, acest lucru poate provoca eliminarea magneziului prin rinichi.
Alți factori care influențează nivelul de magneziu din organism sunt: consumul excesiv de sucuri acidulate sau cafeină, menopauză, vârsta înaintată, anumite medicamente, inclusiv diuretice, antibiotice, corticosteroizi, antiacide.

Добавить комментарий