Ucraina convoacă o întâlnire de urgență a Consiliului de Securitate  ONU (video)

photo2018-11-2510-31-05-2-1

Ucraina  convocă o întâlnire de urgență a Consiliului de Securitate al Națiunilor Unite din cauza acutizării  situației din Marea Azov, anuță pe Twitter purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe al Ucraine, Mariana Beța.

„Evenimentele periculoase care au avut loc  astăzi în Marea Azov indică faptul că este deschis un nou front al agresiunii Rusiei. Ucraina solicită o întâlnire de urgență a Consiliului de Securitate  ONU «, a scris Beța.

Vice președintele Radei Supreme, Iryna Gerașcenko, a informat că ambasadorul Ucrainei la Organizația Națiunilor Unite, Volodymyr Ilcenko, s-a adresat președintelui Consiliului de Securitate , cu cerința de a convoca imediat ședința Consiliului.

„Este vorba de  o agresiune armată directă a Fedrerației Ruse  împotriva Ucrainei. Este atacat spațiul nostru maritim», a scris Grerașcenko  pe pagina ei din Facebook.

Amintim că în dimineața zilei de duminică forțele ruse au deschis focul asupra navelor ucrainene în largul coastelor Crimeii. Incidentul s-a soldat cu rănirea a doi marinari ucraineni.

Добавить комментарий