Raionul Noua Suliță și noul plan de perspectivă pentru asocierea benevolă a comunităților teritoriale unite

9b9551_b166cb69c9eb422a925c483d022edeed_mv2

În data de 7 decembrie 2018, pe site-ul Cabinetului de Miniștri al Ucrainei a fost publicat documentul dispoziției „Cu privire la adoptarea modificării Planului de perspectivă pentru asocierea benevolă a comunităților teritoriale unite în regiunea Cernăuți”.

Documentul stipulează că planul aprobat acoperă 100% din teritoriul raionului Noua Suliță. Dacă luăm în calcul eventualele modificări geografice a raionului, potrivit noului plan de perspectivă, localitățile Cernauca și Toporăuți sunt comasate cu orașul Cernăuți.

Totodată, conform documentului, în raionul Noua Suliță ar putea fi create încă două entități teritoriale. Este vorba de CTU Boian și CTU Tărăsăuți.

Este interesant de menționat faptul că de pe hartă a dispărut satul Costiceni, care apare sub denumirea de Novoivankivți, adică Vancicăuții Mici. În acelaști timp, autoritățile au ignorat voința locuitorilor satului Cerlena, afirmată la adunarea cetățenilor, de a se alătura comunei Vancicăuți-Costiceni cu centrul în localitatea Vancicăuți. Comunitatea teritorială Cerlena, ca și celelalte comunități precum ar fi Zelenyi Gai, Dinăuți, Mălinești, Berestea, Forosna, Sânger, Șerbinți, Doljoc și Șișcăuți au fost incluse în cadrul CTU Noua Suliță.

În același timp, potrivit noului plan de perspectivă, hotarele comunităților deja formate — Mahala și Mămăliga, nu au suferit vreo schimbare.

Добавить комментарий