MAE german: Nimeni nu poate opri construcţia „Nord Stream — 2″  

stream

Ministrul german de Externe, Heiko  Maas, consideră că sancţiunile SUA nu pot opri  construcția conductei de gaz „Nord Stream — 2”, proiect comun ruso — german.  El a declarat acest lucru la forumul de discuții dpa «Politik-Talk» din Berlin, potrivit lui DW.

„Nimeni nu poate opri acest proiect. Sancțiunile americane pot duce la retragerea companiilor occidentale, inclusiv  a celor germane. Totuși, acest lucru nu va duce la renunţarea la proiect. În acest caz, Rusia va implementa de una singură proiectul și atunci nimeni nu va putea influienţa  asupra menţinerii tranzitului prin Ucraina», a spus Maas.

Criticii „Nord Stream-2”  se tem că după lansarea noii conducte de gaze naturale, Rusia nu va mai furniza gaz prin Ucraina. În prezent, cu participarea UE, sunt în curs de desfășurare negocieri pentru păstrarea tranzitului ucrainean. „Aceste discuții nu vor avea sens dacă Statele Unite impun sancțiuni, iar rușii înșiși vor finaliza construcţia  conductei de gaze», a avertizat Maas.

Aproape o treime din conducta „ Nord Stream —  2” , care se întinde pe o lungime de 1200 de kilometri, a fost construită, în pofida faptului că SUA şi alte state europene se  opun acestui proiect. Ambasadorul SUA în Germania, Richard Grenell, a trimis recent scrisori cu amenințări la adresa sancțiunilor companiilor germane implicate în construcția conductei de gaze. Ambasadorul Statelor Unite în Germania, Richard Grenell, a avertizat companiile germane implicate în construirea gazoductului Nord Stream 2 că ar putea fi sancţionate dacă nu renunţă la proiect.

Добавить комментарий