Universitatea Națională din Cernăuți celebrează 144 de ani de la înființare

DSC0104+_

Joi, 3 octombrie 2019, Universitatea Națională „Iurie Fedkovici” din Cernăuți va marca împlinirea a 144 de ani de la fondare, printr-o ceremonie oficială ce va avea loc în Sala de Marmură de la ora 15.00, comunică site-ul oficial al instituției.

De menționat că activitățile de celebrare a celor 144 de ani ai universității au început încă la sfârșitul lunii septembrie. Aceste includ turnee de baschet și volei între echipele studențești,  concursuri de fotografie, etc.

Universitatea din Cernăuți a fost construită timp de 18 ani (1864 – 1882). Un proaspăt absolvent al Academiei de Arte Plastice din Viena, Josef Halvka pe nume, a schițat această lucrare după o călătorie prin Europa. Așa se face că pe cel mai înalt punct al orașului, la 264 metri altitudine, s-a ridicat un ansamblu deosebit, construit în stil mauro-bizantin.

Universitatea a fost înființată în anul 1875. Inițial avea doar 3 facultăți: Facultatea de Teologie, Filozofie și Drept. Limba de predare a fost cea germană, dar existau și departamente cu predare în română și ucraineană.

 

Добавить комментарий