Donald Trump: Ucraina este una dintre cele mai corupte țări din lume (video)

1171051136.jpg.0

Președintele american Donald Trump consideră Ucraina una dintre cele mai corupte țări din lume, scrie Strana.ua. Un videoclip al discursului său este disponibil pe canalul YouTube CBS News.

Potrivit liderului american, în momentul în care actualul președinte Volodymyr Zelenskyi a ajuns la putere, în luna mai a acestui an, în Ucraina exista o situație uluitoare legată de crime de corupție. Trump a subliniat că Ucraina este una dintre primele din lume la acest capitol. „Nu am vrut să dau bani unei țări atât de corupte», spune președintele american.

De menționat că la sfârșitul lunii august, Trump a ordonat suspendarea ajutorului financiar destinat Ucrainei pe perioada auditului. El a dispus demararea unei anchete cu privire la felul cum au fost cheltuite fondurile alocate de Washington pentru Ucraina . În pofida acestui fapt, Congresul american a declarat că va oferi ajutor militar Kiev, împotriva voinței șefului statului. Pe 12 septembrie a devenit cunoscută decizia administrației americane de a dezgheața fondurile.

Pe lângă fondurile de la Pentagon, în 2019 Ucraina va primi 445 de milioane de dolari prin intermediul Departamentului de Stat al SUA. În ultimii cinci ani, Statele Unite au alocat Ucrainei aproximativ 1,5 miliarde de dolari pentru dezvoltarea armatei.

Добавить комментарий