Ambasador român: „Dorim o Ucraină puternică și înfloritoare”

30 11 2019 LC site Rom 2

Ambasadorul României în Ucraina, Cristian-Leon Țurcanu, a declarat că țara sa continuă să susțină independența, suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei în hotarele recunoscute pe arena mondială.

La recepția cu prilejul Zilei Naționale a României, diplomatul a specificat: „De asemenea, în aceste momente cinstim memoria celor ce și-au pierdut viața în timpul Revoluției Demnității din Ucraina. Stimez și sunt încântat de toți acei care și până acum luptă pentru libertate, uneori cu cele mai mari jertfe. Noi, românii, știm că năzuințele nu pot fi distruse nici cu tancurile, nici cu gloanțele. România continuă, ca și până în prezent, să susțină cu fermitate independența, suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei în hotarele recunoscute la nivel mondial”. Potrivit lui, de aceste principii România și în continuare se va conduce atât în relațiile bilaterale cu Ucraina, cât și în organizațiile internaționale. „În afară de principii și valori, care stau la baza acțiunilor noastre internaționale, noi, în mod firesc, dorim o Ucraină puternică și înfloritoare. Voi repeta: România este nu numai vecin, dar și prieten al poporului ucrainean. Istoria succesului Ucrainei ar putea fi cea mai bună materializare a intereselor noastre comune în domeniile politic, economic și în cel al securității”, a mai spus Cristian-Leon Țurcanu, citat de Ukrinform.

Diplomatul a amintit că în decembrie România va marca 30 de ani de la căderea regimului comunist.  „După 30 de ani de transformări actuala Românie, membră a Uniunii Europene și Alianței Nord-Atlantice, joacă un rol-cheie la nivel european, pentru prima dată deținând cu succes președinția în Consiliul Uniunii Europene”.

30 11 2019 LC site Rom 30 11 2019 LC site Rom 3

Добавить комментарий