Ziua Internațională a Persoanelor cu Dizabilităti, marcată la Crasna

78854765_792506934554775_642622545949884416_n

La data de 1 decembrie 2019, a fost marcată la Crasna, raionul Storojineț, Ziua Internațională a Persoanelor cu Dizabilități.

Organizatorul evenimentului a fost Galina Tokar, președintele Asociației Părinților Copiilor cu Dizabilități ”Bogdan” din raionul Storojineț, care a dedicat această zi celei de-a 60 a aniversări de la nașterea poetei G. Dushchak.

Asociația are în îngrijire un număr de 230 de copii cu dizabilități.

Manifestarea a avut loc în restaurantul `Sofia” din Crasna și a găzduit aproximativ 110 familii care cresc copii cu dizabilități dar și reprezentanți ai puterii regionale — deputatul Fociuc Svetlana, șeful secției de muncă și apărării sociale din cadrul administrației Storojineț — Gulico Oxana, primarul orașului Storojineț — Carliciuc Nicolai, șefa secției apărării sociale administrativ-teritoriale din Storojineț Mudreac Ana, primarul Satului Camiana Costașciuc Mikola, primarul comunei teritoriale din Cuciurul Mare — Toderenciuc Vasile, directoarea școlii gimnaziale din Crasna — Larisa Bruja, primarul satului Crasna Stefan Dragun, sponsori: Golunga Iurii, Manțir Aliona, Pavlenco Taisia, președintele clubului ”Succesul Cernăuților” Galina Moraraș, șeful studenților facultății de drept din Cernăuți a Universității Naționale ”Yuriy Fedkovych” — Gatej Vadim.

Evenimentul a debutat cu un program artistic oferit de copii nevăzători, surdo-muți, cu probleme motorii și suferinzi de sindromul Down.

Добавить комментарий