Mitropolitul Epifanie: Sunt convins că în 2020 Biserica Ortodoxă Română va recunoaște autocefalia Bisericii Ortodoxe Ucrainene

Screenshot_1

 

Mitropolitul Epifanie al Biserici Ortodoxe Ucrainene Autocefale a  declarat că alte patru biserici ortodoxe se pregătesc să recunoască noua Biserica Ortodoxă Ucraineană în 2020. „Cred și sunt convins că vom primi recunoaștere de la mai multe biserici ortodoxe. Nu aș dori să numesc în detaliu, dar acestea sunt bisericile care discută acest lucru în mod public. Este vorba de bisericile ortodoxe  română, cipriotă, bulgară și georgiană»,  a spus Mitropolitul  Epifanie într-un interviu acordat canalului TV Priamyi.

În același timp, el a menționat că Moscova se opune acestui proces care loc în ortodoxie. Epifanie  și-a exprimat speranța că lumea ortodoxă se va consolida și că treptat, biserică după biserică , va fi recunoscută autocefalia  noii Biserici Ortodoxe Ucrainene.

Reamintim că anterior Mitropolitul Epifanie al Biserici Ortodoxe Ucrainene Autocefale a vorbit despre pregătirea vizitei sale în Egipt și Grecia.

De menționat că  în regiunea Cernăuți funcționează aproximativ  150 de parohii ortodoxe,  unde slujbele religioase sunt oficiate în limba română. Toate aceste parohii românești sunt subordonate canonic  Bisericii Ortodoxe Ucrainene  Patriarhia Moscovei. (R.C)

www.lyberti.com

Добавить комментарий