În perioada 16-17 iulie a.c., pe teritoriul Muzeului regional de arhitectură populară și trai din Cernăuți, a avut loc cea de-a XXVII-a ediţie a Festivalului Internaţional de Folclor “Întâlniri bucovinene”. Festivalul ce s-a desfăşurat în muzeul sub cerul liber a găzduit spectacole susţinute de formaţii artistice din România, Polonia şi Republica Moldova.
Punctul culminant al festivalului a fost prezentarea și degustarea felurilor de bucate delicioase tradiționale a țărilor participante la festival, care se desfăşoară anual în urma acordului încheiat între ţările participante, iar obiectivul acestei manifestări culturale anuale este promovarea Bucovinei ca posibil model de înţelegere armonioasă şi de colaborare prin păstrarea propriei identităţi culturale şi naţionale.
Menţionăm că parada formaţiilor folclorice nu a fost singura atracţie a Festivalului, în acest sens s-a organizat şi un mic târg de produse artizanale, de unde s-au putut achiziţiona diferite simboluri tradiţionale, dar şi costume populare bucovinene. Festivalul din acest an a avut la bază o acțiune caritabilă, astfel încât toată lumea a avut posibilitate, să se alăture cauzei nobile. Banii câștigați în urma vânzării obiectelor simbolice tradiționale vor fi donați copiilor bolnavi de cancer și leucemie din Cernăuți. Acest festival constituie un factor important de influenţare pozitivă a legăturilor dintre oameni, dintre etnii, dar şi dintre statele centrale şi est-europene. Acest festival, organizat în cele patru ţări: Polonia, România, Republica Moldova şi Ucraina, din luna mai şi până în octombrie, motivează tânăra generaţie bucovineană să preia cu entuziasm şi să continue tradiţia festivalului.