Republica Moldova: Bilanțul lucrătorilor medicali infectați cu noul coronavirus urcă la 257 de persoane. Printre ei, 88 de asistenți medicali

bilantul-lucratorilor-medicali-afectati-de-noul-coronavirus

Numărul lucrătorilor medicali infectați cu COVID-19 ajunge la 257 de persoane. Informația a fost făcută publică de Ministerul Sănătății din Republica Moldova, notează Agora.md . Cei mai mulți bolnavi din Sănătate sunt printre rândurile asistenților medicali — 88 la număr.

Din totalul cadrelor medicale infectate cu noul coronavirus, 88 de persoane sunt asistenți medicali, informează Ministerul Sănătății. Alte 76 de persoane fac parte din categoria personalului auxiliar.

Totodată, virusul a afectat 70 de medici, 19 felceri, trei farmaciști și un paramedic, anunță autoritățile. Astfel, la o lună după ce a fost anunțat primul caz pozitiv de COVID-19 în R. Moldova, numărul bolnavilor în rândul personalului medical se ridică la 257 de persoane.

Menționăm că doar ieri au fost anunțate 17 cazuri de infectare în rândul angajaților din sănătate. Din cei 17, cinci sunt medici, șase sunt asistenţi medicali, un felcer și cinci persoane din personalul auxiliar.

Până acum, trei medici au decedat ca urmare a complicațiilor provocate de infecție.

Amintim că după ce la 6 aprilie au fost anunțate alte 101 cazuri noi, bilanțul total al îmbolnăvirilor ajunge la 965 de cazuri. Până acum, în R. Moldova au decedatr 21 de persoane din cauza noului virus. Alte 40 de persoane au fost tratate.

Sursa: Agora.md

Добавить комментарий