100 de cazuri de infectare cu Covid-19 la Lavra Pecerska din Kiev. Două cazuri letale (video)

46_main

100 de cazuri de infecție cu Covid-19 au fost confirmate în Lavra Pecerska din Kiev. Despre aceasta  a anunțat  într-un mesaj video  președintele Volodymyr Zelenskyi, notează Libertatea Cuvântului. Potrivit șefului statului, două persoane care s-au infectat  cu coronavirus pe teritoriul mănăstirii, au decedat.

„Sunt sigur că știți despre situația  de la Lavra Pecerska din Kiev. Pe teritoriul mănăstirii au fost confirmate aproximativ 100 de cazuri de infectare cu coronavirus.  Din nefericire, două cazuri s-au dovedit a fi letale», a spus președintele.

Șeful statului a subliniat că în Ucraina prelungirea perioadei de carantină depinde de comportamentul și disciplina ucrainenilor în perioada sărbătorilor de Paște.

„Vă îndemn din nou să rămâneți acasă în perioada sărbătorilor de Paște. Mă bucur că, conform sondajelor sociologice, 90% dintre ucraineni intenționează să facă acest lucru. Avem acorduri cu grupurile mass-media ucrainene:  puteți urmări  serviciile divine din toate bisericile pe canalele de televiziune», — a spus Zelenskyi.

Reamintim că Lavra Pecerska din Kiev, un lăcaş de cult cu însemnătate istorică, înscris în patrimoniul mondial al UNESCO, a fost închisă luni pentru carantină după ce duminică au fost depistate 63 de noi cazuri de COVID-19.„Prin decizia comisiei de urgenţă a capitalei, mănăstirea Lavra Pecerska este închisă pentru carantină. Cer forţelor de poliţie să supravegheze îndeplinirea acestei măsuri”, a declarat la o conferinţă de presă primarul orașului Kiev, Vitalii Kliciko.

Edilul a explicat că în mănăstirea cu o vechime de aproape 1000 de ani s-au înregistrat peste 90 de cazuri de COVID-19, dintre care 63 depistate duminică.

Libertatea Cuvântului – www.lyberti.com

Добавить комментарий