Topul celor mai bune orașe pentru lucrul de acasă

top-orase-lucru-de-acasa-bucuresti-456549

Potrivit  site-ului BroadbandDeals  care a alcătuit un top al celor mai bune oraşe pentru munca de acasă, Bucureştiul a ieşit pe primul loc. O veste încurajatoare, de altfel, pentru oamenii aflaţi în plină pandemie, declin şi îngrijorare…

Clasamentul realizat de BroadbandDeals a luat în calcul cinci criterii: viteza internetului, serviciile de livrare a hranei la domiciliu, joburi disponibile la distanţă, costurile unui laptor şi costurile de viaţă în general.

Top 10 cele mai bune orașe pentru lucrul de acasă

După Bucureşti, în clasamentul celor mai bune orașe pentru lucrul de acasă se situează Huston, Las Vegas şi Atlanta, toate din Statele Unite. Pe locul cinci, rupând monotonia americană, se află iar un oraş din Europa – eterna rivală Budpesta, capitala Ungariei. Locurile şase şi sapte din clasament sunt adjudecate de San Francisco şi Los Angeles, ambele din Statele Unite. Pe locul opt se situează Kievul (Ucraina), pe locul nouă Chicago (SUA) şi pe locul zece Varşovia (Polonia).

De departe, cel mai ieftin loc de trăit, potrivit acestui clasament, este Kievul cu costuri estimate la 349.14 lire sterline. Capitala Ucrainei pierde însă puncte la capitolul joburi, având doar 1,60% disponibile pentru realizarea de acasă. Cel mai scump oraş din clasament este San Francisco cu o estimare de 955.72 lire sterline. Oraşul american compensează însă cu a doua cea mai ofertantă piaţă a muncii de acasă din top — 4.29%.

Nici costurile de trai în Los Angeles şi Chicago nu sunt cu mult mai prejos, ele atingând 818.86 şi respectiv 845.30 lire sterline. În comparaţie, traiul în oraşele europene din clasament este spre jumătate, în jur de 400 lire sterline.

Cea mai bună viteză de internet o are Hustonul, cu 61 Megabiţi pe secundă, la polul opus fiind Kievul cu doar 29 Mbps.

De remarcat că preţul unui laptop, mai exact a unui MacBook este în jur de 1500 de lire sterline în Europa şi în jur de 1200 peste Ocean.

Добавить комментарий