Reacția Ministerul de Externe al Belarusului la declația lui Zelenskyi: Nu avem nevoie de sfaturi

glaz

Reprezentantul oficial al Ministerului Afacerilor Externe din Belarus, Anatoli Glaz, a comentat declarația președintelui Ucrainei, Volodymyr Zelenskyi, despre necesitatea alegerilor repetate în Belarus, notează Evropieska pravda (Adevărul European) cu referire la portalul tut.by.

„Ucraina și Belarus sunt țări frățești, iar poporul ucrainean are relații fratrene cu belarușii. De aceea, în acest moment extrem de dificil pentru țara noastră am dori să resimțim un anumit sprijin sau cel puțin înțelegere, dar nu să ascultăm sfaturi din toate părțile. Cu siguranță, acum nu avem nevoie de ele”, menționează Anatoli Glaz.

„După opinia noastră, în loc să dea sfaturi vecinilor, autoritățile ucrainene vor avea  în următorii ani de soluționat multe probleme importante în interiorul țării ”, a adăugat el.

Reamintim că în ajun,  Volodymyr Zelenskyi a declarat  pentru Euronews că dacă ar fi în locul lui Aleksandr Lukașenko, care îndeplinește funcția de președinte al Belarusului, ar da consimțământul pentru organizarea de alegeri repetate.

Libertatea Cuvântului – www.lyberti.com

Добавить комментарий