Din TOP-ul de știri

27 08 2020 TOP

În Cernăuțiul din  „zona roșie” a carantinei acționează restricții și în privința instituțiilor de învățământ și preșcolare. La sesiunea de astăzi, 27 august, a fost adoptată hotărârea privind reluarea funcționării școlilor și grădinițelor de copii  de la 1 septembrie. Șeful ad-interim al Direcției orășenești de învățământ, Nina Vitkovska, a declarat că o parte din școli au ales forma mixtă de învățământ, iar cealaltă – învățământul la distanță.

***

În regiunea Cernăuți au loc cercetările epidemiologice ale cazurilor, când persoane confirmate pozitiv cu COVID-19 sau cu simptome ale acestei boli infecțioase periculoase au fost la nunți, de la care s-au infectat mulți oaspeți, a declarat pentru Ukrinform adjunctul șefului ARS Cernăuți, Natalia Gusak. „În regiunea noastră au fost fixate cazuri când o drușcă, având simptome clinice de coronavirus, a fost la două nunți. A negat regulile de carantină și o nănașă, testată pozitiv cu COVID-19, participând la nuntă”, a accentuat Natalia Gusak. Pentru asemenea acțiuni, care duc la consecințe grave sau la cazuri letale, vinovații sunt trași la răspundere penală, primind o pedeapsă de privare a libertății de la cinci până la opt ani.

***

Datele de statistică atestă că 65,3 la sută dintre cetățenii Ucrainei se consideră ca fiind săraci, iar 33,6 la sută nu se consideră săraci, dar nici reprezentanți ai clasei de mijloc. 39,1 la sută dintre cei chestionați sunt de părerea că pentru a nu fi sărac în momentul de față, venitul lunar trebuie să fie de 10 mii grivne pentru fiecare membru al familiei. Un număr și mai mic de persoane – 2,1 la sută – consideră ca fiind suficient de la 7 până la 8 mii grivne.

Comitetul de Stat pentru Statistică comunică: în Ucraina sunt 14,882 milioane de familii, dintre care 419,3 mii n-au posibilitate să-și  asigure o alimentație suficientă.

***

În perioada de carantină și de criză economică, în Ucraina nivelul oficial al șomajului a crescut de două ori. În această perioadă statutul de șomer li s-a acordat la 431,8 mii persoane. Indicele respectiv depășește cu 67 la sută numărul șomerilor înregistrați până la carantină. Se pronostichează că până la finele anului curent situația pe piața muncii din Ucraina nu se va îmbunătăți.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

 

 

Добавить комментарий