Din topul ştirilor

24 12 2020 LC TOP 3

Anul acesta 140 de copii cu invaliditate din regiunea Cernăuţi s-au folosit de cursuri de reabilitare la instituţiile sanitare alese de părinţii lor. În acest scop au fost alocate 2,9 milioane grivne, se precizează pe site-ul ARS Cernăuţi. Organele de protecţie socială a populaţiei au încheiat în 2020 150 de contracte trilaterale privind măsuri de reabilitare pentru copii. Preţul măsurilor de reabilitare pentru fiecare copil a depins de programul individual, stabilit de instituţia sanitară respectivă: de şa 16 până la 25 mii grivne.

***

Pe podul de la Marşinţi a fost aşternut deja stratul de asfalt de la suprafaţă. Şeful ARS Cernăuţi, Serghii Osaciuk, a trecut pe pod dintr-un capăt în celălalt. Pe contul său de Facebook guvernatorul a notat: „În ajunul Crăciunului avem o mare bucurie. Astăzi pentru prima dată am trecut pe noul pod, care uneşte raioanele Noua Suliţă şi Herţa. Promisiunea Preşedintelui Ucrainei a fost astăzi realizată. Îi mulţumesc foarte mult antreprenorului – Companiei „PBS”, care în decursul a câtorva luni a finalizat construcţia acestui obiectiv, tărăgănată ani de zile. Acest pod a aşteptat zeci de ani până a fi dat în exploatare. De aceea vă felicit sincer pe toţi cu prilejul acestei victorii”.

24 12 2020 LC TOP 1

***

Un cetăţean al Bulgariei a încercat să treacă prin Punctul de trecere şi control „Porubne” o vioară, meşterită de celebrul Antonio Stradivarius, scrie oficiosul Parlamentului ucrainean „Golos Ukrainy”. În afară de instrumentul muzical, cu semnul de marcă Stradivarius 1687, vameşii ucraineni au găsit printre lucrurile cetăţeanului bulgar în vârstă de 53 de ani şi şase monede vechi, una dintre ele fiind datată cu anul 1780.  Obiectele, care prezintă o valoare cultural-istorică, au fost date la expertiză.

24 12 2020 LC TOP 2

***

Cunoscuta prezentatoare de la televiziunea ucraineană, Lesea Nikitiuk, a vizitat regiunea Transcarpatică, poposind nu numai prin oraşe, ci şi prin satele îndepărtate. În localitatea românească Apşa de Jos ea a rămas încântată de casele bogate de aici. Ele se aseamănă cu vile pentru oligarhi: cu etaje, coloane, cu turnuri şi bazine. „Nu cumva aici trăiesc oameni, care fac parte din lista Forbes?”, s-a interesat prezentatoarea, admirând palatele unor locuitori simpli de la ţară.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

 

Добавить комментарий