Volodymyr Zelenski: „Anul 2021 va fi un an fundamental în istoria relațiilor dintre Ucraina și Statele Unite ale Americii”

6 05 2021 ФОТО 1

În Ucraina a efectuat o vizită de lucru Secretarul de Stat al SUA, Antony Blinken.

Șeful diplomației americane a fost însoțit în această călătorie de către adjunctul său, Victoria Nuland. La conferința de presă comună, Președintele Volodymyr Zelenski a informat că l-a invitat pe șeful Casei Albe, Joe Biden, să întreprindă o vizită în Ucraina. Liderul de la Kiev a invitat, de asemenea, partea americană să adere la activitatea Platformei Crimeea, summit-ul de constituire al căreia este preconizat să aibă loc în ziua de 23 august, în ajunul aniversării a 30-a a Independenței de stat a Ucrainei. Referindu-se la negocierile purtate, Volodymyr Zelenski, a subliniat: „Considerăm că anul 2021 va fi un an fundamental în istoria relațiilor dintre Ucraina și Statele Unite ale Americii și că în acest an fundamental pentru Ucraina și pentru ucraineni partea americană va fi prezentă alături de noi cu vizite oficiale și neoficiale”.

La rândul său, Secretarul de Stat american, Antony Blinken, a comunicat că țara sa, împreună cu partenerii din cadrul NATO și a grupului G7, lucrează în mod activ pentru ca Ucraina să se poată apăra de pericolele ce vin din partea Rusiei. Antony Blinken a precizat că o parte din trupele ruse, concentrate la frontiera cu Ucraina, au fost retrase, însă altă parte a rămas și Statele Unite urmăresc cu atenție această situație. Potrivit înaltului oaspete, problema ucraineană a fost discutată la recenta ședință a NATO și în cadrul reuniunii miniștrilor de Externe din țările grupului G7. Antony Blinken a mai declarat că Statele Unite studiază în mod activ posibilitatea sporirii colaborării și asistenței oferite Ucrainei în domeniile ce țin de securitate.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

 

Добавить комментарий