Atacul cu drone asupra Moscovei din 30 mai a arătat punctele vulnerabile ale apărării antiaeriene ruse

30 05 Ф 8

Expertul militar Oleksandr Kovalenko a accentuat aceasta în comentariul pentru RBK-Ucraina. Potrivit expertului, încă din 2022, multe sisteme de apărare antiaeriană rusești „Panțir-S” au fost distruse în Ucraina. „Unele dintre ele au fost scoase de pe teritoriul Rusiei pentru a acoperi unitățile de pe linia frontului. Prin urmare, numărul lor este insuficient pentru a acoperi întreg spațiul aerian, cel puțin de-a lungul graniței cu Ucraina”, a explicat Kovalenko.

O altă problemă este eficacitatea sistemului „Panțir”. În timpul războiului din Siria ele au doborât aproximativ 15-17 la sută din țintele de la baza aeriană Khmeim. Spre deosebire de sistemul de apărare aeriană Tor-M2, a cărui eficiență a fost de aproximativ 80-85 la sută. Dar și acesta din urmă lipsește, deoarece o parte a fost deja distrusă în Ucraina, iar altă parte acoperă armata de ocupație pe linia frontului. „Prin urmare, Rusia nu se poate apăra pe deplin cu complexele cu rază scurtă de acțiune”, a menționat expertul.

În această dimineață Moscova a fost atacată cu drone. Apăratele de zbor nepilotate s-au prăbușit peste clădiri înalte din capitala Federației Ruse și au survolat, de asemenea, regiunea. Mass-media rusă a scris că la atac au participat 32 de drone, dintre care 19 ar fi fost doborâte. În același timp, Ministerul Apărării al Federației Ruse a raportat doar despre opt drone. Dronele au căzut nu departe de reședința dictatorului Vladimir Putin, precum și de sediul ministrului Apărării al Federației Ruse, Serghei Șoigu.

Este de remarcat faptul că Forțele Aeriene ale Ucrainei asigură că atacul cu drone asupra Moscovei este o problemă internă a țării agresoare și că asemenea atacuri vor fi din ce în ce mai multe.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com 

Добавить комментарий