Primăvara şi-a intrat în drepturi, natura a înverzit şi a înflorit. Sunt persoane printre noi care nu se pot bucura de toate acestea. De ce? Din cauza “nesuferitei” alergii de primăvară, care demonstrează că primăvara poate aduce şi motive de îngrijorare.
Medicii spun că alergiile apar în momentul în care sistemul imunitar reacţionează exagerat în faţa unei substanţe pe care o găsim în cantităţi mari în atmosferă. Şi pentru că, uneori, alergiile se pot moşteni, este nevoie doar de un mic imbold pentru ca ele să se declanşeze. Principalele simptome ale alergiilor de primăvară sunt tusea, nasul înfundat, lăcrimarea, amâncărimi, dureri de cap sau umflarea feţei. La ora actuală nu s-a descoperit niciun tratament care să elimine complet din organism o alergie deja instalată, medicamentele, însă, le pot ameliora. Pentru a ne proteja de alergii medicii recomandă să ţinem geamurile cât mai mult închise, iar atunci când aerisim să nu stăm în încăpere. De asemenea, se recomandă în fiecare seară de făcut un duş pentru a scăpa de polenul care s-ar fi putut lipi pe corp.
Alergiile nu sunt cauzate doar de polen. Covoarele, pernele şi cearşafurile pot fi medii perfecte în care se dezvoltă acarieni, iar aceştia pot provoca alergii.