Pentru orice comunitate creștină, hramul înseamnă o zi de sărbătoare deosebită, în care sunt cinstiți sfinții ocrotitori ai Bisericii și în care este celebrată comuniunea, prin care ne trăim credința și în care îl întâlnim pe Domnul cel Viu: „Căci unde doi sau trei sunt adunați în numele meu, sunt și eu acolo în mijlocul lor” (Mt. 18, 20).
În fiecare an, la 21 noiembrie, credincioșii care țin de calendarul vechi îi prăznuiesc pe Sfinții Arhangheli Mihail și Gavril.
Potrivit calendarului bisericesc, arhanghelii sunt conducătorii cetelor de îngeri, au aripi și poarta săbii ca simbol al biruinței — călăuze ale sufletelor în drumul acestora spre rai.
În această zi semnificativă, credincioșii ce țin de Parohia preotului Mihai Moisei din Forosna, raionul Noua Sulița, a cărei lăcaș are drept ocrotitori pe „Sfinții Mihail și Gavriil”, au sărbătorit hramul bisericii din localitate.
Sărbătoarea a început cu Sfânta Liturghie săvârșită de un sobor de preoți din satele Dinăuți, Costiceni, Igești, Mămăliga, Tărăsăuți, Buda, Mahala, Stălinești și Cerlena, în frunte cu părintele Gheoghe Moroz, protopop de Noua Sulița.
„Aceasta zi de sărbătoare a prilejuit un moment de mare bucurie în viata credincioșilor. Românii basarabeni din Forosna împreună oaspeți din localitățile vecine, printre care și credincioșii din Costiceni, au venit în număr mare la slujbă, arătându-și evlavia față de arhanghelii lui Dumnezeu”, a mărturisit dl.Andrei Colac, veteran al culturii care a asistat la eveniment.
La finalul serviciului divin, cuvântul de învățare a fost rostit de părintele paroh Mihai Moisei, o personalitate de mare cultură duhovnicească. Părintele Moisei le-a mulțumit din toată inima preoților prezenți și tuturor credincioșilor care au asistat la Sfânta Liturghie și s-au rugat cu inima curată către Dumnezeu.
Sergiu Barbuța