Complexul Muzeal Județean Neamț în colaborare cu Direcția Județeană pentru Cultură Neamț propune publicului expoziția temporară, Biserici de lemn din Bucovina istorică — cercetare şi conservare, al cărei vernisaj a avut loc, luni, 27 mai, la sediul Muzeului de Istorie și Arheologie din Piatra-Neamț, în prezența autorului și a celei mai importante voci din lumea muzeologiei românești, prof.univ.dr. Ioan Opriș.
Proiectul expozițional prezintă prin imagini şi note o sintetizare a cercetării documentare şi de teren a autorului, dr. Laurenţiu Dragomir, expert restaurator, urmărind înțelegerea şi aprofundarea fenomenului bisericilor de lemn din Bucovina, evidenţa lor ştiinţifică, precum şi situaţia actualei stării de conservare a acestora.
Expoziţia a fost itinerată până acum la Muzeul Unirii din Iaşi în 2017, în cadrul Simpozionului internaţional Monumentul — tradiţie şi viitor, la Muzeul Regional de Istorie şi Etnografie din Cernăuți în vara anului 2018 şi la Complexul Naţional Muzeal „Curtea Domnească” din Târgovişte, în primăvara anului 2019.
Expoziţia prezintă şi bisericile de lemn din satele de pe valea Siretului (Davideni, Cireş, Budeneţ, Cupca, Corceşti, Igeşti, Petriceni, Bahrineşti), monumente de arhitectură vernaculară care s-au păstrat până în zilele noastre, fiind unice în peisajul arhitectonic bucovinean.