Cel puţin 12 dintre cei mai bogaţi oameni ai lumii au investit milioane de dolari în modalităţi bizare de a trăi veşnic, potrivit ABC Finance.
Iată cinci din cele mai ciudate:
1. Un leac pentru îmbătrânire
Mai mulţi miliardari au investit bani în încercările de a găsi un „leac“ pentru îmbătrânire. Printre aceştia se numără şi Jeff Bezon, cel mai bogat om al planetei, care a băgat bani în Unity, o companie din California care speră să stopeze procesul de îmbătrânire. Aceasta a strâns deja peste 116 milioane de dolari în fonduri şi încearcă să găsească o modalitate de a bloca celulele care cauzează artrită şi orbire.
Fondatorul PayPal, Peter Thiel, a investit şi el în Unity şi de ani de zile vorbeşte despre descoperirea unui leac pentru îmbătrânire. „Majoritatea bolilor sunt legate de îmbătrânire“, a spus Thiel în 2016, la Web Summit.
2. Microchip în creier
Şeful Tesla şi SpaceX, Elon Musk, consideră că va avea nevoie de un chip implantat în creier, pentru a putea suprevieţui, după 2100.
Miliardarul dezvoltă tehnologia, denumită Neutralink, pentru că el consideră că oamenii trebuie să devină una cu maşinăriile, pentru a putea supravieţui şi a nu fi înlocuiţi de inteligenţa artificială.
Planul lui Musk de a „salva specia umană“ implică implantarea unor chipuri în creieru, pentru a ne contopi cu inteligenţa artificială. El susţine că interfeţele creier-computer vor transforma oamenii într-o super-specie.
Anul trecut, Musk a declarat pentru Axios: „Aspiraţiile pe termen lung pentru Neutralink sunt de a obţine o simbioză cu inteligenţa artificială şi de a obţine un soi de democratizare a informaţiilor, în aşa fel încât să nu fie deţinute exclusiv într-o formă digitală de către guverne şi corporaţii“.
3. Asigurare de apocalipsă
Sfârşitul lumii ar putea veni în multe forme. Poate că economia globală se va prăbuşi şi va conduce la o stare de anarhie globală sau poate o pandemie va decima populaţia întregii lumi.
Moguli bogaţi din domeniul tehnologiei se pregătesc pentru oricare din aceste scenarii de apocalipsă prin achiziţionarea unor proprietăţi pe insule izolate sau prin investiţii în buncăre nucleare.
Conversaţiile de la petrecerile din Silicon Valley sunt dominate de ideea societăţilor care se vor destrăma în contextul unui război nuclear şi de paşii pe care elitele le fac pentru a evita consecinţele unor asemenea evenimente.
Noua Zeelandă este unul dintre cele mai populare locuri din lume pentru mogulii tech care vor să cumpere „asigurări pentru apocalipsă“.
4. Transfuzii cu „sânge tânăr“
Deşi această noţiune poate părea desprinsă direct dintr-un film science fiction, există companii care efectuează testări privind efectele transfuziilor cu sânge tânăr.
Efectuarea unor transfuzii de sânge de la oameni tineri şi sănătoşi – în special cei între 16 şi 25 de ani – la oameni mai bătrâni ar putea încetini procesul de îmbătrânire, spun unii experţi.
Peter Thiel a ajuns pe primele pagini ale ziarelor în ultimii ani, pentru interesul pe care îl manifestă faţă de aceste proces, în special legat de un start-up numit Ambrosia. Thiel a făcut investiţii în mai multe start-upuri medicale, urmărind să găsească modalităţi de prelungire a vieţii.
5. Conştiinţa digitală
Un miliardar din Sillicon Valley plăteşte cel mai mare preţ pentru o şansă la nemurire: moartea.
Antreprenorul Sam Altman este unul dintre cei 25 de oameni care au plătit pentru a se alătura unei liste la Nectome – un startup care promite să transfere creierul într-un compuner, pentru a garanta viaţa eternă a conştiinţei. Însă există un detaliu semnificativ: trebuie mai întâi să te omoare.
Procesul, descris în MIT Technology Review, implică îmbălsămarea creierului pentru a putea fi simulat, ulterior, într-un computer. Clientul care e încă în viaţă este conectat la o maşinărie şi apoi îndopat cu chimicalele de îmbălsămare ale Nectome.
Metoda este „100% fatală“, susţine compania.
„Experienţa utilizatorului va fi identică cu sinuciderea asistată de un medic“, a precizat cofondatorul Nectome Robert McIntyre pentru publicaţia citată.
„Misiunea noastră este să conservăm creierul tău suficient de bine cât să păstrăm toate amintirile intacte: de la marele capitol al cărţii tale preferate, la senzaţia de frig sau de a lua cina cu prietenii şi familia“, scrie Nectome pe website-ul său.