La Cernăuți s-a desfășurat conferința finală a Programului Operațional Comun România – Ucraina – Republica Moldova 2007-2013. În cadrul evenimentului au fost prezentate bilanțul programului, cele mai importante rezultate și provocările întâmpinate pe parcursul implementării. Experți din cadrul Autorității de Management, ai Secretariatului Tehnic Comun, dar și reprezentanți ai beneficiarilor au vorbit invitaților prezenți, în sala de conferințe a Hotelului Bucovina din Cernăuți, despre proiectele implementate prin program și impactul acestora asupra comunităților din zonele de graniță. La eveniment au participat beneficiarii de finanțare, reprezentanți ai autorităților publice locale și centrale, reprezentanți ai Comisiei Europene, alți factori interesați și mass-media. Consulatul General al României la Cernăuți a fost reprezentat de doamna consul general Irina Loredana Stănculescu și Ionel Ivan, ministru consilier. „
„Cooperarea transfrontalieră înseamnă implementarea unor idei utile și consolidarea oamenilor în jurul acestor idei. Aceasta înseamnă soluționarea în comun a problemelor comune. Regiunea Cernăuți este una dintre cele patru regiuni , care are frontiere comune cu UE. Cooperarea la graniță abia începe. Promovăm potențialul turistic al Bucovinei, am îmbunătățit situația ecologică și am reușit să ne cunoaștem reciproc mai bine”, a declarat în discursul său guvernatorul regiunii Cernăuți, Oleksandr Fișciuk. El și-a exprimat speranța că realizarea celor 28 de proiecte transfrontaliere în diferite domenii în valoare totală de peste 13 milioane de euro este doar un pas spre o cooperare comună și de succes în continuare.
Conferințe finale ale Programului Operațional Comun România-Ucraina-Republica Moldova 2007- 2013 au fost organizate la Suceava și Chișinău. Reamintim că Valoarea totală a programului transfrontalier a fost de circa 126 milioane de euro.