Muzeul Național al Bucovinei din orașul Suceava a prezentat la Muzeul Etnografic Regional din Cernăuți o expoziție consacrată jubileului de 170 de ani de la nașterea eminentului compozitor român și dirijor Ciprian Porumbescu. Este semnificativ faptul că primele sale creații muzicale Ciprian Porumbescu le-a scris în perioada când învăța la Institutul Teologic din Cernăuți.
La inaugurarea expoziției „Ciprian Porumbescu – 170. Omul, viața, destinul…” a participat adjunctul șefului Administrației Militare Regionale, Iulia Grițcu-Andrieș, care le-a mulțumit partenerilor români pentru susținerea permanentă, pentru idei inovaționale, precum și pentru faptul că materialele expoziției au fost traduse în limba ucraineană.
Directorul Muzeului Național al Bucovinei, Constantin-Emil Ursu, a menționat că anul acesta în România este anul a două personalități de talie mondială – Dimitrie Cantemir și Ciprian Porumbescu. Ciprian Porumbescu s-a inspirat din folclorul bucovinean, este autorul interpretării muzicale a rugăciunii „Tatăl Nostru”, cunoscută atât în România, cât și în Ucraina.
Expoziția „Ciprian Porumbescu – 170. Omul, viața, destinul…”, găzduită de Muzeul Etnografic Regional din Cernăuți, poate fi vizionată până la finele lunii august, precizează site-ul Administrației Militare Regionale Cernăuți.
„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com